Raster očala – rastrska očala z luknjicami za boljši vid

Ocenjeno z 5.00 od 5 na podlagi ocene 2 strank
(2 oceni strank)

11,50 

Raster očala z luknjicami so učinkovito orodje za izboljšanje vida in treniranje očesnih mišic. Z redno uporabo na naraven način izboljšajo in izostrijo vid ter zmanjšajo utrujenost oči.

Šifra: 58 Kategorija:

Opis

luknjičasta raster očala za boljši vid

Luknjičasta raster očala za boljši vid in treniranje mišic

Imate utujene oči ali nejasen vid? Imate težave s povečano dioptrijo in utrujenimi očesnimi mišicami? Raster očala so očala, katerih leče imajo po celotni površini luknjice, ki prepuščajo le ozke snope svetlobe in s tem prisilijo oko, da med gledanjem ostane v najboljši poziciji. Raster očala izostrijo sliko in povečujejo prožnost očesnih mišic.

Raster očala z luknjicami

Redna uporaba za boljši vid

Strokovnjaki priporočajo nošenje raster očal od 30 minut do 1 ure na dan za optimalno vadbo očesnih mišic. Uporabljamo jih lahko pri branju, gledanju televizije, delu na računalniku ali drugih vsakodnevnih opravilih.  Priporočajo se pri težavah s kratkovidnostjo,  daljnovidnostjo, pri starostni slabovidnosti, pri naprezanju oči ali tudi preventivno. So izjemno lahka, anatomsko oblikovana in prijetna za nošenje.

Kako delujejo raster očala

Raster očala z zožanjem snopa svetlobe izboljšajo in izostrijo vid.

Raster očala trenirajo očesne mišice tako, da jih prisilijo, da med gledanjem skačejo od ene luknjice do druge in na ta način krepijo njihovo kondicijo. Poveča se prekrvavitev oči in posledično izboljša vid ter zmanjša utrujenost oči. Ko se vam vid izboljša, nadaljujte z nošenjem očal vsaj 2x tedensko za ohranjanje pridobljene kondicije.

Raster očala krepijo očesne mišice

Raster očala so bila razvita s strani strokovnjakov za vid, ki so z raziskovanjem dognali, da z izvajanjem posebnih očesnih vaj lahko okrepimo očesne mišice in skozi vadbo pripomoremo k zmanjšanju negativnih vplivov na vid, dioptrijo in utrujenost oči. Na različnih spletnih straneh lahko najdemo tudi vire o pozitivnem mnenju znanstvenega inštituta ruskega ministrstva za zdravje glede uporabe raster očal na človekov vid.

Kako okrepiti vid zgolj z izvajanjem vaj?

Človeško telo (in oko) je bilo stoletja namenjeno gibanju na prostem, zato je v sedanjem času, ko preživimo veliko časa v zaprtih prostorih, doma ali v službi, pred računalniškimi ekrani in pametnimi telefoni, človeško oko še posebej izpostavljeno negativnim vplivom, ki so posledica naprezanja in utrujenosti od gledanja v umetne ekrane. Mišice očesa tudi bistveno premalo gibljejo, kar lahko opazimo, ko oči premaknemo v skrajno lego (na primer levo ali desno, pri čemer začutimo topo bolečino, ki je znak šibkih in utrujenih očesnih mišic.

Stres, napetost, prekomerna utrujenost, pomanjkanje gibanja, vse to lahko močno vpliva na poslabšanje vida. Za preprečitev utrujenosti očesnih mišic se priporoča izvajanje vaj ter nošenje raster očal. Na različnih spletnih straneh najdemo primere očesnih vaj, od premikanja oči do skrajne lege levo in desno, navzgor in navzdol, do kroženja, zatiskanja oči in podobno. Izvajanje vaj vsaj 2 krat tedensko se priporoča skupaj s hkratno uporabo rastrskih očal.

Raster očala oko prisilijo, da ostane v gibanju, in so učinkovit pripomoček za treniranje očesnih mišic.

Raster očala za boljši vid

Kako delujejo raster očala?

Leče raster očal niso narejene iz stekla ali steklu podobnega materiala, temveč so večinoma iz plastike ali tanke kovine. V njih so na pravilnem rastru izvrtane majhne luknjice, ki omejujejo svetlobo in usmerjajo oko v nenehno gibanje, ko skače med luknjicami, medtem ko uporabnik gleda skozi očala. Rastrska očala delujejo tako, da s pomočjo luknjičaste površine zožijo snope svetlobe, ki padajo v oko, preko stenoptičnega efekta izboljšajo ostrino slike in hkrati stimulirajo gibanje očesnih mišic.

Raster očala nekoliko zatemnijo vidno polje in periferni vid, zato je pomembno, da se odločimo za takšna raster očala, ki tudi ob strani zadovoljivo zaustavijo svetlobo, saj sicer močna svetloba s strani uporabnika moti.

Preizkusite rastrska očala

Rastrska očala se priporočajo za pomoč pri naslednjih težavah:

 • Kratkovidnost in daljnovidnost: redna uporaba raster očal lahko zavira razvoj in poslabšanje dioptrije, skupaj z izvajanjem vaj za oči pa lahko privede do bistvenega izboljšanja dioptrije.
 • Kot zaščita pred soncem: raster očala zatemnijo vidno polje in zmanjšajo količino svetlobnih žarkov, ki pade na oko, zato jih lahko uporabljamo tudi kot zaščito pred soncem.
 • Sindrom utrujenih oči (astenopija), ki je posledica dolgotrajnega gledanja v ekrane z nenaravno svetlobo (služba, računalniki, TV ekran, pametni telefoni in tablice…)
 • Glavobol zaradi naprezanja oči
 • Kot preventivni pripomoček za preprečitev poslabšanja vida

Lastnosti:

 • Dimenzije: 14,2 cm x 11,8 cm
 • Barva: črna
 • Material: Plastika
 • Anatomske oblike – prijetna za nošenje

Komplet vsebuje:

 • 1x Raster očala

Raster očala z luknjicami

 

OPOZORILO

Raster očala niso primerna za uporabo med vožnjo, saj zmanjšujejo vidno polje. Uporaba na lastno odgovornost.

 

 

2 mnenji za Raster očala – rastrska očala z luknjicami za boljši vid

 1. Maks
  5 out of 5

  Uporabljam 2 meseca. Vse ok.

 2. Brane
  5 out of 5

  Odlična in vzdržljiva raster očala. Dobra cena. Priporočam.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja