4 uporabni nasveti kako ublažiti deformacijo prstov nog brez operacije

DEFORMACIJA-PALCA-HALLUX-VALGUS

Deformacija palca Hallux Valgus prizadane več kot 30% oseb.

Vas mučijo težave zaradi deformiranih prstov nog? Nepravilno ukrivljanje palcev nog in otekanje kosti Hallux Valgus prizadane več kot 30% oseb po 35 letu starosti! Pri blagi do srednji stopnji deformacije in lajšanju bolečine zaradi otekanja si lahko  pomagamo z naslednjimi priročnimi nasveti.

1. Splošna skrb za zdravo telesno težo

Ohranite-zdravo-telesno-težo

Z zdravo telesno težo boste zmanjšali pritisk teže telesa na stopalo.

Dokazano je, da prekomerna telesna teža hitreje poslabša deformacijo palca Hallux Valgus. S tem, ko poskrbite za zdravo telesno težo in izgubite odvečne kilograme, boste zmanjšali pritisk teže celotnega telesa na stopalo. Manjši pritisk na deforminran del stopala bo posledično vplival na  zmanjšnje bolečini in upočasnila pa se bo tudi deformacija prstov.

2. Nošenje primerno širokih obuval

Udobno in široko obuvalo

Udobno in široko obuvalo za lažji korak.

Pomembno je, da kupite obuvalo, ki je v sprednjem delu (pri prstih nog) dovolj široko, da ne izvaja stranskega pritiska na prstni del stopala. Ozki špičasti moški čevlji in čevlji z visoko peto pri ženskah, ki še dodatno ustvarjajo pritisk celotne teže telesa na prizadeti del stopala, so neprimerni. Pri nakupu čevljev vam naj osebje v trgovini izmeri širino obuvala in ponudi ustrezno široke čevlje, primerne za vaš tip stopala.

3. Topli in hladni obkladki za blaženje bolečine in manjšanje otekline

ledeni-obkladek-za-hallux-valgus

Prizadeto mesto hladite z ledenimi obkladki.

Na mestih otekline si lahko bolečino olajšate z ledenimi obkladki (na bolečem mestu nežno masirajte z ledenim predmetom (na primer gel obliž, ki ga lahko ohladite v domačem zamrzovalniku, ali pa navaden led v vrečki, zavit v bombažno krpo) – ne več kot 2 minuti skupaj. Ledene obkladke lahko kombinirate tudi s toplimi obkladki ali vročo kopeljo stopal (pripravimo jo z zeliščnim poparkom kamilice in rmana, noge namakamo do 5 minut).

4. Uporaba silikonskih opornic in ščitnikov za deformirane prste
silikonska-opornica-za-deformirane-palce-nog

Uporaba silikonske opornice za deformirane palce nog prinaša hitrejše rezultate in ublaži bolečino

Če pa želite še hitrejše rezultate, lahko uporabite tudi silikonski ščitnik – opornico za deformirane prste Hallux Valgus. Opornica, narejena iz mehkega medicinskega silikona, nežno uravna ukrivljenost palca priti normalni legi, hkrati pa ščiti oteklino kosti, ublaži bolečino, ki je posledica drgnjenja otekline ob obuvalo. Opornico se lahko nosi pod nogavicami ali hlačnimi nogavicami. Uporabljajo jih številni zadovoljni uporabniki.
 

naroci-opornico-hallux-valgus

OMEJENA PONUDBA: Za bralce našega bloga smo pripravili posebno ponudbo, komplet 2 silikonskih opornic Hallux Valgus, ki jih lahko naročite na naši spletni strani.

 

Kaj pa cena? Pri drugih podjetjih bi cena za en par (2x opornica) bi lahko znašala tudi 29,90 EUR. V naši spletni trgovini pa lahko izkoristite neverjetno priložnost in si svoj par opornic za deformirane prste nog zagotovite po ekskluzivni ceni – samo 8,95 eur za par.
Toda pozor, zaloga je omejena, na voljo je le še nekaj parov.

 

 • Opornica za ukrivljene prste na nogah hallux valgus

  Opornica za deformirane nožne palce – Hallux Valgus

  9,97 
  Dodaj v košarico
 • Silikonska opornica za ukrivljene mezince na nogah

  Ščitnik za deformirane mezince na nogah Hallux

  8,95 
  Dodaj v košarico
 • Silikonska opornica za ukrivljene prste na nogah

  Trojna opornica za deformirane prste na nogah

  7,49 
  Dodaj v košarico
 • Silikonska nogavica za pete

  Silikonska nogavica za pete (2 kos)

  14,95 
  Dodaj v košarico